Margrieten-actie ten bate van Roparun

Van onze redactie
2 mei 2022

De Vrienden van Hospice Bethlehem en het Marikenhuis hebben in het verleden mooie subsidies ontvangen van stichting Roparun en willen door aankoop van margrieten bij Roparunteam “Friendsrun4life” iets terug doen om de doelen van Roparun te steunen.

Beide organisaties gaan de planten onder andere gebruiken om een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten, vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor ernstig zieken en kankerpatiënten. De Vrienden van Hospice Bethlehem bedanken naast de grote schare vrijwilligers, ook de zorgmedewerkers van Kalorama die zich ongelooflijk sterk maken voor de goede dagelijkse gang van zaken en de hartverwarmende zorg in het hospice.

De Roparun - dit jaar op zaterdag 4 en zondag 5 juni en vlak langs Nijmegen - is een internationale estafettewedstrijd van ruim 500 kilometer, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten voor ernstig zieke kankerpatiënten. Het ingezamelde geld gaat naar organisaties en instellingen die zich inzetten voor (terminale) kankerpatiënten. Zo ontving Hospice Bethlehem te Nijmegen, voor de grootschalige renovatie van het pand een aantal jaren geleden, een grote financiële bijdrage van Roparun. Ook het Marikenhuis heeft veel projecten kunnen uitvoeren dankzij een Roparun-bijdrage, waaronder een moderne keuken voor gezamenlijk koken door gasten.

Teddy Vrijmoet, voorzitter van de Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem: “Wij kunnen als vrienden van het hospice af en toe een steentje bijdragen om alle vrijwilligers en de zorgmedewerkers van Kalorama te bedanken voor hun onbetaalbare werk. De keuze voor een klein cadeau was dit keer niet zo moeilijk: we konden prachtige langbloeiende margrieten kopen bij een Nijmeegs Roparunteam. Een groot deel van de kosten gaat rechtstreeks naar een ander goed doel. Daar kan dus weer een andere vrijwilligersorganisatie iets moois mee doen. Dat voelt goed. Hiermee bedanken wij op onze beurt weer die duizenden Roparunners die zich elk jaar inzetten om zoveel mogelijk geld binnen te halen.”

Kijk op de website van Roparun voor de route en meer informatie.


Dit bericht delen:

Advertenties