Vierdaagsewandelaars gezocht in de strijd tegen bloedkanker  

Tekst: Van onze redactie | Foto: Wilbert Kruijsen Fotografie
2 mei 2022

Stichting Matchis zoekt vierdaagse wandelaars die hun vierdaagse kilometers willen lopen om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie en geld in te zamelen voor de strijd tegen bloedkanker.  

De Vierdaagse wandelen tegen bloedkanker helpt op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld maar ook doordat de wandelaars met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hierdoor worden mensen op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor. Wandelen voor Matchis is heel makkelijk want via de Matchis website maak je zelf een persoonlijke sponsorpagina en verder krijg je hulp vanuit Matchis om van jouw Vierdaagse een succes te maken,

Stichting Matchis is de wandelaars erg dankbaar. Hier kun je lezen wat wij als tegenprestatie voor de inspanningen bieden.

Over Matchis

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. De stamcellen bestaan namelijk uit ontelbare kleine unieke puzzelstukjes en die moeten tussen donor en patiënt zo nauwkeurig mogelijk passen. Voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig.  Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden, verzorgt de match donor en patiënt en begeleidt donoren tijdens het hele proces van stamceldonatie.  

Geef je op!  

Dus, heb jij een startbewijs voor de Nijmeegse 4-daagse en wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten die afhankelijk zijn van een match kans op een toekomst.   Wil jij meedoen, meld je dan aan via Sterk voor Matchis (www.sterkvoormatchis.nl) of neem contact op met Margot van den Akker margot.vandenakker@matchis.nl /  06-11608254.  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen