Week van de Jonge Mantelzorger op 1 t/m 7 juni

Zorg
Van onze redactie | Fotograaf: Goedele Monnens
1 mei 2022

Mantelzorg Nijmegen zet zich deze eerste week van juni extra in voor jonge mantelzorgers die in de gemeente Nijmegen wonen, werken of naar school gaan. Op 2 en 3 juni kunnen jonge mantelzorgers tussen 14.00 en 18.00 uur een cadeaubon komen ophalen in het Wijkcentrum Meijhorst, Meijhorst 7039. Zij kunnen zich ook tót 26 mei aanmelden om mee te gaan naar de Efteling.

In Nijmegen heeft 20% van de kinderen en jongeren te maken met een zorgsituatie binnen het gezin of in zijn of haar omgeving. Het gaat hier om jonge mantelzorgers. Zij zijn tussen de 7 en 30 jaar oud. Zij zorgen voor een familielid of een goede vriend(in). Dit familielid of deze goede vriend(in) is langdurig ziek, heeft een beperking, verslaving of psychische problemen. 

Zij hebben bijvoorbeeld extra huishoudtaken, helpen in de fysieke zorg of helpen met het regelen van de zorg. Zij houden rekening met de situatie en zij maken zich misschien ook wel vaak zorgen. Ook dan zijn het jonge mantelzorgers, als zij zich vooral veel zorgen maken. Jonge mantelzorgers hebben een belangrijke en onmisbare rol in het welzijn van een zieke ouder, broer of zus. Voor een jonge mantelzorger is het belangrijk dat hij/zij gezien en gehoord wordt. Dat er begrip is voor de thuissituatie en alles wat daarbij komt kijken.  

Mantelzorg Nijmegen zet zich deze eerste wek van juni week extra in voor jonge mantelzorgers door o.a. de genoemde cadeaubon en een mogelijke trip naar de Efteling. Voor meer informatie kunnen jonge mantelzorgers kijken op www.mantelzorg-nijmegen.nl of contact opnemen met Mantelzorg Nijmegen door te bellen naar 088-0011333 of te e-mailen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl

Jonge mantelzorgers Hendrick en Froukje, foto: Goedele Monnens


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties