NEC verliest in slotfase van FC Utrecht

Sport
Tekst: website NEC | Fotograaf Lars Schwachöfer
29 april 2022

N.E.C. reisde vrijdag af naar de Domstad voor een duel met Utrecht. Ondanks dat N.E.C. in de Galgenwaard gesteund werd door een fantastisch uitvak, wist het niet te winnen. In een matige wedstrijd met weinig hoogtepunten was het Anastasios Douvikas die de wedstrijd in de tweede helft besliste met de enige goal: 1-0.

FC Utrecht begon de wedstrijd met hoge druk op de Nijmegenaren en pakte hiermee ook het voortouw in de openingsfase. Dit resulteerde in de tweede minuut al in een goede kans voor Hidde ter Avest. De rechtsback van de Domstedelingen kopte de bal echter net langs de voor Utrecht verkeerde kant van de paal. De thuisploeg bleef gevaarlijk met het hoofd. In de veertiende minuut was de tweede levensgrote kopkans voor Douvikas. De Griekse spits vond echter de in vorm verkerende Mattijs Branderhorst op zijn weg. N.E.C. kreeg maar geen grip op de wedstrijd en zag ook Van der Kust een grote mogelijkheid krijgen. Hij kwam vanaf de vijf meter niet verder dan een rollertje in de armen van de N.E.C.- doelman. Nadat het offensief van Utrecht eindelijk ging liggen, wist N.E.C. ook zijn eerste gevaar te creëren. Na goed voorbereidend werk vanaf de linkerkant kwam de bal voor de voeten van Mikkel Duelund. De Deen twijfelde niet en haalde uit, maar Utrecht-goalie Fabian de Keijzer wist de inzet te pareren.

N.E.C. kwam een stuk scherper uit de kleedkamer dan het voor de rust was. In plaats van een Utrechts overwicht deelden beide ploegen na rust enkele speldenprikjes uit. Na 63 minuten ontstond de eerste grote kans van de tweede helft. Jonathan Okita wist met een goede actie zijn directe tegenstander te passeren en de bal rakelings voorlangs te schuiven. Het vervolg was een beetje tam en beide ploegen kwamen niet tot veel kansen. Toch was het Utrecht dat wist te scoren. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Douvikas, die zijn ploeg van dichtbij op 1-0 zette. De Nijmegaren gingen hierna haastig op zoek naar een goal en kwamen nog met een slotoffensief waar Jonathan Okita dichtbij een goal was. Rodrigo Guth draaide een voorzet strak op het hoofd van de aanvaller, maar deze zag zijn kopbal knap gekeerd worden door De Keijzer. Hierdoor keerden de Nijmegenaren zonder punten terug naar huis.