Aangepaste auto brandt uit op Albardastraat

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
29 april 2022

Vanmiddag woedde omstreeks 14.30 uur een autobrand in de Albardastraat in Hatert. De auto, die net werd aangepast voor een scootmobiel, brandde volledig uit.

De eigenaar vertelt dat hij vanmiddag naar Wijchen gereden is voor accu's voor zijn scootmobiel. Wanneer hij in de buurt naar de winkel moet, pakt hij zijn scootmobiel. Vanwege zijn beenprotese loopt de man op leeftijd moeilijk. Voor langere afstanden - bijvoorbeeld zijn regelmatige ritjes naar Utrecht - pakt hij de auto. De auto werd net aangepast met een brug aan de achterzijde zodat zijn scootmobiel aan de achterkant de auto ingereden kan worden.
 
Toen hij vanmiddag de auto thuis op de invalidenparkeerplek parkeerde, zag hij wat rook onder de motorkap uitkomen. "Het was niet meer dan dat van een sigaret", zegt hij. De rook werd steeds erger, dus riep hij zijn vrouw om de brandweer te bellen. Hij was nog niet binnen of zijn auto stond in lichterlaaie.
(Foto: politie Nijmegen)
De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. "Brandweerlieden hebben nog naar de oorzaak gezocht, maar hebben niks gevonden." Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan onder de motorkap. De auto blijft op de gereserveerde invalidenparkeerplaats staan. De verzekering handelt de zaak af.

Dit bericht delen:

Advertenties