Nijmegen Klinkt dit jaar weer van start!

Evenementen
Van onze redactie
28 april 2022

Nadat het twee jaar niet mogelijk was gaat Nijmegen Klinkt in 2022 weer van start. Op 11 en 12 juni bruisen de binnenstad en het Valkhofpark weer van Nijmeegse muziekgezelschappen en dansgroepen, een spektakel op 11 podia met 105 deelnemende gezelschappen van klein tot groot.

Op zaterdag 11 juni trekt vanaf 14.00 uur een Streetparade van marcherende muziekkorpsen door de binnenstad met om 14.50 een gezamenlijke show op Plein 1944 waarna ze weer verder door de stad trekken.

Om 14.00 start tegelijkertijd een gevarieerd muziek en dansprogramma in het Valkhofpark, Plein 1944, Mariënburgplein bij LUX, De Stevenskerk, De Nicolaaskapel op het Valkhof, en de Molenstraatskerk met dansdemonstraties bij het Arsenaal, het Valkhof en de Burchtstraat.

Nijmegen Klinkt op diverse locaties in de stad met een keur aan koren, dansgroepen, orkesten en ensembles kent een lange traditie die 44 jaar geleden begon met een korendag en is uitgegroeid tot een afwisselend en boeiend programma van wat Nijmegen te bieden heeft aan amateur-gezelschappen, vaak tot op professioneel niveau en geleid door professionals.
Hedendaagse dans, popkoren, fanfares, harmonieën en swingbands, grote orkesten, wereldkoren, kamerkoren, kleine muziekensembles en speciale zangcombinaties. En dat in allerlei aansprekende stijlen.

Een muzikale wandeling door de binnenstad en het Valkhofpark is op 11 en 12 juni een bijzondere ervaring. Hierdoor mag Nijmegen Klinkt! met trots hét muziekevenement van de lokale muziek-gemeenschap worden genoemd.

Op www.nijmegenklinkt.nl staat het programma zodat u zelf al een route kunt bepalen. Ook in het Valkhofpark is het mogelijk daarbij wat te drinken en te eten.
Laat u verrassen door dit bijzondere evenement. U zult versteld staan van de muzikale kwaliteiten die de Nijmeegse musici u te bieden hebben. Kom dus op 11 en 12 juni naar de binnenstad en het Valkhofpark.
Ruim 105 deelnemende groepen, 1438 musici, 11 podia en een Streetparade bieden u een fantastisch muzikaal event.

Informatie over Nijmegen Klinkt!:
www.nijmegenklinkt.nl
info@nijmegenklinkt.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties