Tuinteacher Henny van Lent van Lepona: "De plantengodin"

Ondernemers
Van onze redactie
28 april 2022

Soms krijg je een compliment waar je echt trots op bent. Het voelt als een soort onderscheiding voor wat je doet. In mijn geval is dat het steeds enthousiasmeren van mensen voor planten, bomen en de verzorging daarvan. Als je deze titel krijgt, ontstaat het fijne gevoel dat het doel om iedereen met plezier te laten tuinieren gelukt is. Het is niet vreemd dat ik iedereen blij wil maken met planten en bomen, ze zijn tenslotte een eerste levensbehoefte aan het worden. We hebben ze hard nodig voor nu én in de toekomst.

Hoe kies je de juiste planten voor de juiste plaats?

Omdat het voorjaar in volle gang is zijn we volop bezig met het inrichten van onze tuinen, balkons en terrassen. De meest gestelde vraag in deze tijd is: ‘Waar moet ik beginnen als mijn tuin plant-klaar is, maar ik de kennis niet heb over de soorten en de groeiplaatsen van al het groen?’ Dan zijn wij er om je te helpen, zowel op locatie als op ons plantencentrum. Het ruime assortiment planten en bomen gecombineerd met onze kennis en jouw smaak zorgen ervoor dat jouw tuin in korte tijd aangeplant is en er mooi uitziet.

Hoe doen we dat?

  • Als eerste bespreken we welke grondsoort (bodem) jouw tuin heeft (klei, zand, veel water, weinig water, maar ook of er humus aanwezig is). Middels een kleine proef die wij onze klanten vooraf laten doen krijgen we een goed (eerste) beeld van de kwaliteit van de grond in de tuin.
  • We maken een ‘minituin’ op ons tuincentrum waar we de maten nabootsen van jouw border of bloembak, ook bespreken we de zon- en schaduw uren zodat we je uit kunnen leggen waarom iets wel of niet geplant kan worden.
  • Samen kiezen we planten uit en kijken bewust naar jouw kleurkeuze, maar ook naar een tuin waarin jaarrond wat te beleven is.
  • We verzamelen de planten en zetten ze op afstand uit zodat je een visueel beeld hebt van hoe het er uit komt te zien.
  • Je maakt een foto of video, zodat je later precies weet waar de planten in je tuin moeten komen te staan en wat de juiste plantafstand is.
  • Daarna bespreken we de benodigde verzorgingsproducten en bemesting voor een goede start. Dit neem je mee in de juiste dosering zodat er niets fout kan gaan.
  • We leggen uit hoe je moet aanplanten en waar je specifiek op moet letten.
  • Samen laden we de planten in of als het veel is maken we een afspraak over de bezorging.
  • Tot slot zet jij de planten netjes in je tuin op de juiste plaats. Je maakt een foto of video en stuurt deze naar ons op. We controleren alles nog een keer op afstand en jij kunt starten met het aanplanten van je tuin.

Wil je liever volledig ontzorgd worden wat betreft de beplanting? Vraag dan naar de uitgebreide mogelijkheden.

Extra tip

Is je terras groen? Heb je last van algen of mosvorming? Vraag ons naar de natuurlijke mos- en algenverwijderaar, zodat je het biologisch leven in de bodem zo min mogelijk belast.

Het groeiseizoen is weer in volle gang, voor mij als Plantengodin een belangrijke tijd om iedereen te helpen!

Henny, TuinTeacher en plantendeskundige

Houtsestraat 30 Balgoij | 024 - 642 38 37
www.lepona.nl | kiesjetuinproducten.nl
Ma 13-18u. Di t/m vr 9-18u. Za 08.30-17.00u


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen