Lezing: ‘Opdrachtgevers en vroege eigenaren van het werk van Jheronimus Bosch’

Kunst en cultuur
Van onze redactie
27 april 2022

Op dinsdag 10 mei zal Dr. Marieke van Wamel, subsidieconsulent bij het Fonds Podiumkunsten, de lezing ‘Opdrachtgevers en vroege eigenaren van het werk van Jheronimus Bosch’ komen geven.

Jheronimus (Jeroen) Bosch was ook in zijn eigen tijd een gevierd schilder. De opdrachtgevers en eigenaren van zijn schilderijen maakten deel uit van de sociale en culturele elite van de laat-vijftiende- en zestiende-eeuwse maatschappij. Sommigen van hen lieten zich door Bosch portretteren op de werken die zij bij hem bestelden; van anderen weten we alleen dat zij geïnteresseerd waren in zijn kunst. Het is opvallend dat veel van de liefhebbers van Bosch’ kunstwerken op de een of andere wijze met elkaar in contact stonden. Wie waren deze personen en hoe verhielden zij zich tot elkaar? En hoe kwamen zij in contact met de schilder Bosch en zijn werk?

In deze lezing gaat Marieke van Wamel in op haar onderzoek naar dit invloedrijke gezelschap van burgers, clerici en edelen, die een aanzienlijke bijdrage leverde aan de verspreiding van de faam van Jheronimus Bosch en zijn werk in Europa.

Praktische informatie:
Datum: dinsdag  10 mei 2022                                                                                                            19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 20:30 Lezing en vragen

Aanmelden: u kunt zich via www.ru.nl/kkn aanmelden voor het fysiek bijwonen van de lezing.

Locatie: Elinor Ostromgebouw, eerste verdieping, zaal EOS N 01.610, Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen.

Entree:
Normaal: 5 euro
Medewerkers Radboud Universiteit en Alumni Benefits Card-houders: 3 euro (op vertoon van medewerkerspas of Alumni Benefits Card)
Studenten en scholieren: gratis (op vertoon studenten- of scholierenkaart)
Strippenkaart: op vertoon van strippenkaart (meer informatie over de aanschaf van een strippenkaart vindt u op de website)

De Kunsthistorische Kring Nijmegen organiseert lezingen waarin het kunstwetenschappelijk onderzoek aan de Radboud Universiteit, het kunsthistorisch en archeologisch erfgoed van de regio Nijmegen en nationaal actueel onderzoek centraal staan. Deze kring is een samenwerkingsverband tussen de opleiding Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit, haar studievereniging OSK en het tijdschrift Desipientia.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024