Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek?

Ondernemers
Van onze redactie
26 april 2022

Vroeger was de aflossingsvrije hypotheek een populaire hypotheekvorm onder Nederlanders. Na 2013 daalde de populariteit voor de aflossingsvrije hypotheek. Na 1 januari 2013 was hypotheekrenteaftrek namelijk alleen mogelijk op basis van een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek.

Nederlanders zetten hun aflossingsvrije hypotheek om

Tegenwoordig worden er (bijna) geen nieuwe aflossingsvrije hypotheken meer afgesloten. Veel Nederlanders hebben wel nog de verouderde aflossingsvrije hypotheek. Het grote nadeel van de aflossingsvrije hypotheek is dat je niet aflost op je hypotheek schuld. Hierdoor komen veel huisbezitters op latere leeftijd helaas in de problemen. Wil jij graag zekerheid creëren? Wil je nu toch beginnen met aflossen? Dat kan. Je kan je aflossingsvrije hypotheek eenvoudig omzetten in een annuïteitenhypotheek. Zo heb jij je hypotheek volledig afbetaald per einddatum en heb je volledige zekerheid.

Aflossen én besparen op je maandlasten

Door de lage hypotheekrentes van nu is het omzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek vaak voordelig. Hierdoor bespaar je op je maandlasten én creëer je zekerheid doordat je op einddatum je schuld volledig hebt afgelost. Win win.

Gratis en vrijblijvend bespaaroverzicht

Ben jij nog een van de vele Nederlanders met een oude aflossingsvrije hypotheek? Kom erachter wat je kan besparen en start met aflossen. Oversluiten.nl maakt voor iedere Nederlander een persoonlijk bespaaroverzicht. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Onze klanten zijn hierover uitermate positief en beoordelen ons met een 9.6 op Advieskeuze.nl. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen