Zwemmers Aqua-Novio’94 zwemmen in afgeladen zwembad naar negende plaats Eredivisie

Tekst en foto's: Aqua-Novio'94
26 april 2022

De zwemmers van Aqua-Novio’94 stelden afgelopen zaterdag klassebehoud in de Eredivisie garant. In het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen snelden de zwemmers naar een negende plek in de zwemcompetitie.

In het afgeladen zwembad kwamen 175 zwemmers van vijf verschillende verenigingen in Nederland uit. Klassebehoud in de Eredivisie leek voorafgaand aan de wedstrijd een reële mogelijkheid voor de stabiele middenmotor. Mede dankzij het aantreden van de sterkst mogelijke opstelling, werd de doelstelling zoals verwacht behaald.

De Nijmeegse equipe zwemt al een aantal jaren in de hoogste zwemcompetitie en zal volgend seizoen voor de tiende keer deelnemen. Naast een vaste kracht in de landelijke top, is de vereniging ook een nationale kweekvijver voor zwemtalent, met als meest recente voorbeeld Olympiër en Nijmegenaar Nyls Korstanje.

Over Aqua-Novio’94

Aqua-Novio’94 is de grootste zwemvereniging in Nijmegen en omstreken met ongeveer 1000 leden. De vereniging is actief in het wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen. Daarnaast biedt de zwemvereniging ook zwemlessen en G-sport aan.


Dit bericht delen:

Advertenties