Ook deze zomer recreatie op Waalstrandjes tót 22.30 uur

Van onze redactie
25 april 2022

De gemeente Nijmegen meldt: "De Nijmeegse Waalstranden zijn een fijne plek om elkaar te ontmoeten, te genieten van het weer en van het uitzicht op stad, rivier en natuur. Dat willen we op een veilige en verantwoorde manier. Om de veiligheid te garanderen, herrie voor de omwonenden ’s nachts te beperken en de natuur ruimte te geven, is recreatie op de Nijmeegse Waalstranden ook deze zomer alléén toegestaan tussen 06.00 en 22.30 uur. In de nacht geldt van 1 mei tot 1 oktober een toegangsverbod."

Vorig jaar werd deze maatregel ingevoerd om groeiende overlast en onveiligheid tegen te gaan op de strandjes, die deel uitmaken van een natuurgebied. De maatregel liep op 1 oktober af, omdat het buitenseizoen rond die tijd ook eindigt. In de winter zijn er dan ook nauwelijks problemen geweest rond de strandjes. Direct na 1 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders besloten ook in de zomermaanden van 2022 de toegang tot de strandjes te beperken.

Burgemeester Bruls: “Tijdens de coronatijd leverde de massale toeloop naar de strandjes nogal wat problemen op, vandaar dat we toen deze maatregel hebben genomen. Ook dit jaar blijft het van kracht. Aankomend najaar bekijken we dan hoe deze zomer is verlopen en nemen we nadere besluiten. De strandjes zijn een fijne plek om te zijn. Ik vraag iedereen eraan bij te dragen dat dit zo blijft. Houd rekening met anderen, kom lopend of op de fiets, zet uw fiets op de aangewezen plekken neer en neem afval mee naar een prullenbak. Veel plezier aan de Waal!”


Dit bericht delen:

Advertenties