NEC speelt goed maar verliest van lucky Ajax

Tekst en foto's: John Vrolijks
23 april 2022

Vooraf liggen de kaarten duidelijk geschud: Ajax mag geen punten verspelen voor het kampioenschap en wij gaan nog voor Europees voetbal. Een puntje pakken tegen de Amsterdammers zou een stunt zijn! Let’s go for it!

NEC start vandaag 23 april in een bomvol Goffertstadion met Branderhorst; Van Rooij, Verdonk, Marquez, Guth, El Karouani; Bruijn, Schöne; Tavsan, Okita, Mattsson. Scheidsrechter Manschot blaast om 16.30 uur de wedstrijd van start. In de 2e minuut is er een kopkans van Ajax, maar Branderhorst pakt goed. De Amsterdammers hebben meer balbezit, maar zijn in de eerste 10 minuten niet echt gevaarlijk. Okita gaat diep en creëert zichzelf een kans maar Stekelenburg redt zijn schot van rand 16. Dat was close! We doen mee! In de 15e minuut gaat een kopballetje van Ajax over. En ook in de 22e minuut kopt Ajax over.

In minuut 24 is er een knappe voorzet van El Karouani die Okita voor Stekelenburg zet, maar hij mist. Wij hebben de beste kansen!! In de 32e minuut geeft Manschot een discutabele penalty, maar Tadic mist! Branderhorst blijft lang staan en pakt de te zacht geplaatste bal. Klasse!

Rond minuut 38 hebben we een goede fase met goed positiespel, waarna Okita bijna gevaarlijk kan worden vanaf 11 meter. In de 42e minuut komt Ajax van de rechterkant, maar het schot gaat hoog over. Dat doet Tavsan ook in de 44e minuut, maar dat schot gaat rakelings over! Met 0-0 bereiken we de rust en we doen goed mee. Nu volhouden.

In de 49e minuut raakt Mattsson geblesseerd en Duelund komt. In minuut 50 pakt Branderhorst een schot van de rand 16: prima! Geel is er voor Blind in de 53e minuut. Een minuut later ook voor Schöne.  In minuut 56 komt Tavsan na een knappe actie alleen voor Stekelenburg, maar helaas raakt hij het zijnet! De scorebordmedewerker had 'm al geteld... Dat was weer  zo’n goede kans die de jonge spits zelf creëert!

In minuut 59 is er geel voor Guth. In de 60e minuut kopt Ajax net naast. Hé, dat was toch hands?! Toch niet aldus de VAR. In de 62e minuut raakt Brobbey de paal. Oei. Maar na een uur is er nog niks beslist. Wie had dat vooraf gedacht! In de 66e minuut is Branderhorst verslagen na een kopbal van Klaassen, maar we redden van de doellijn! Pfff. Een schot van Tavsan, maar dat wordt een corner die niks oplevert. Minuut 70 is een memorabel moment als Rens van der Eijden komt voor Verdonk. Respect voor Rens om weer terug te komen van een langdurige blessure!

In de 76e minuut is er een corner voor Ajax die niks oplevert. De Ajax-druk neemt wel toe, maar ze creëren niet veel! Nog 10 minuten. In de 85e minuut is er opnieuw een Ajax-corner, maar weer niks. In minuut 86 komt Vet voor Okita. Dan gebeurt het in de 88e minuut toch! Brobbey maakt 0-1. Lucky Ajax.

In de 90e minuut komt Kudus nog alleen voor Branderhorst, maar die mist. Ajax wint uiteindelijk met 0-1 en loopt geen schade op. Wij hebben laten zien dat we het iedere ploeg in de Goffert moeilijk kunnen maken. We houden nog een klein beetje hoop op Europees voetbal, alhoewel die kans steeds kleiner wordt. 


Dit bericht delen:

Advertenties