In de meivakantie naar het Afrikamuseum

Museum
Van onze redactie
23 april 2022

Deze meivakantie van 23 april t/m 8 mei is er een speciaal programma in het Afrika Museum. Tijdens de Vrijheidstour ontdek je samen met een museumdocent de tentoonstelling Heden van het Slavernijverleden. Je leert hier meer over het slavernijverleden, racisme, discriminatie en protesteren.

Als afronding maak je zelf een protestbord. Wil je creatief aan de slag? Dat kan tijdens een workshop waarbij je jouw eigen vrijheidsvogel gaat maken. Er is ook een familiekijktour, waar je samen leuke en uitdagende opdrachten gaat doen. Je kijkt naar kunst en onderzoekt voorwerpen op een hele andere manier. 

Bezoek de tentoonstelling Inspirerend Afrika en leer meer over de veelzijdigheid van het continent. Tijdens de speciale Vrijheidstour bezoek je met een museumdocent de expo Heden van het Slavernijverleden en hoor je welke creatieve vormen van verzet er waren tijdens de slavernij. Je kunt ook creatief aan de slag en een vrijheidsvogel maken. Of bezoek de indrukwekkende voorstelling ANNA.

Ook in het museumpark is van alles te doen en is het bij mooi weer heerlijk toeven. Maak je dag compleet door een picknickmand te reserveren met heerlijke lunch. Dat kan voorafgaand aan het museumbezoek op deze pagina.

Klik hier voor het hele programma en meer informatie. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties