Vier je meivakantie in De Bastei!

Museum
Van onze redactie
22 april 2022

De meivakantie heeft museum De Bastei weer een fantastisch programma met struintochten, tekenworkshops en theater. Vanaf zaterdag 23 april is bovendien de nieuwe tentoonstelling 'Naar het Rijk der Fabelen' geopend voor publiek! In deze vrolijke beestenparade ontdek je de feiten en fabels van bekende dieren uit de regio. Wat weet jij van je favoriete dier? Voel, ruik, en luister goed naar de dieren in de expositie en laat je verrassen! 

Fabeltastische tekenworkshops

In het kader van deze multi-zintuigelijke, speelse tentoonstelling organiseert De Bastei diverse workshops waarbij jij je verbeelding de vrije loop kan laten. Weet jij het verschil tussen fabeldieren en dieren uit fabels? Het lijkt hetzelfde, maar dat is het niet. In de tekenworkshop 'Fabeltastisch' husselen we ze gewoon door elkaar. Dus neem je fantasie en je humor mee, want grappig wordt het zeker. We beginnen met een tekenspelletje en daaruit ontstaan fantastische wezens. We leren je hoe je jouw fantasiedier tot leven kunt wekken met houtskool. Deze tekenworkshop is voor jong en oud. Zo ook de workshop 'Vang een dier op papier', die we op veler verzoek opnieuw aanbieden. Je kunt in de meivakantie ook meedoen met de tekenwedstrijd 'Ei, zie je mij?'. Lever je kunstwerk in bij de balie en maak kans op een mooie prijs!

Theatervoorstelling MEST

Geheel in het thema van fabels en fantastische feiten is de theatervoorstelling 'Melchiors Mystieke Memorabilia' van theatergroep MEST. Met hun Mobilus Fabula (mobiele verhalenkar) brengen meester Melchior en zijn leerling Sebastian verhalen over vreemde memorabilia, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels.

Speurtocht 'De Legende van de Gouden Engel'

Govert Goudsmid en Nine de Non hebben ergens in De Bastei een prachtige gouden engel verstopt. Maar nu kunnen ze hem niet meer terugvinden! Gelukkig hebben ze wel een geheugensteuntje verzonnen door overal in De Bastei gouden dieren te verstoppen. Help jij Govert en Nine om de Gouden Engel terug te vinden? Een spannende zoektocht voor het hele gezin!

De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In ondergrondse gangen beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke resten van Romeinse muren, middeleeuwse stadskastelen en natuurlijk de bastei zelf. Je duikt nog verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van de topstukken van De Bastei: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in de Gelderse Poort en zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denkt.

Ga je ook graag naar buiten met het zonnige voorjaarsweer? Combineer dan je museumbezoek met een mooie struintocht in de Stadswaard, bijvoorbeeld met de rugtas van Willem Waalwachter. Rust na je struintocht of wandeling lekker uit in het restaurant van DROOM! de Bastei. En geniet van het prachtige uitzicht over de rivier.

Kijk op debastei.nl/meivakantie voor alle activiteiten!

Je loopt De Bastei binnen via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.    

Volg De Bastei ook via Facebook, Twitter of Instagram.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen