Weer gezamenlijke Dodenherdenking op 4 mei op het Trajanusplein

4 en 5 mei
Van onze redactie
21 april 2022

De gemeente meldt: "Dit jaar herdenken we de doden weer samen op het Trajanusplein. Dat doen we in heel Nederland met 2 minuten stilte om 20.00 uur. In Nijmegen bieden we daarnaast een voorprogramma met lokale herdenking, dienst en stille tocht. Na afloop is er een herdenkinsconcert in de Vereeniging."

Volledig programma:

18.00 uur: Kitty de Wijze plaats, herdenking van de joodse slachtoffers uit Nijmegen, met voorlezing van de namen van alle joodse slachtoffers.

19.00 uur: Herdenkingsdienst St. Stevenskerk, met een welkomstwoord door Burgemeester Hubert Bruls en een overweging door Professor Han van Krieken - Rector magnificus van de Radboud Universiteit. Leerlingen van basischool de Buut lezen door henzelf gemaakte gedichten voor.

19.40 uur: Vertrek Stille Tocht van St Stevenskerk naar Trajanusplein.

19.55 uur: Start herdenking Trajanusplein.

20.00 uur: 2 minuten stilte, gevolgd door een toespraak van Bruls en kransleggingen.

21.00 uur: Herdenkingsconcert in De Vereeniging, gratis toegang. Op het programma staat de 9e Symfonie van Ludwig van Beethoven, uitgevoerd door het Symfonieorkest Nijmegen, het Brabantkoor en vier vocale solisten. De uitvoering is inclusief het beroemde slotkoor 'Ode an die Freude', dat nu - 200 jaar later - het Europese volkslied is. 

Foto's via website 4 en 5 mei Nijmegen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen