Nijmegen vangt asielzoekers Ter Apel tijdelijk op

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
19 april 2022

De gemeente Nijmegen helpt op verzoek van het COA de komende nachten bij de crisisnoodopvang van asielzoekers uit Ter Apel. Vanavond arriveren 100 mensen uit Ter Apel bij de crisisopvang in de Jan Massinkhal.
 

Zoals bekend is de opvang in Ter Apel overbelast, daarom is het COA voor de korte termijn op zoek naar slaapplaatsen voor de mensen die daar verblijven. Nijmegen biedt nu 100 plaatsen aan. Hoe lang de opvang voor deze groep asielzoekers in de Jan Massinkhal nodig is, is op dit moment nog niet bekend.

Burgemeester Bruls: “Ik vind het buitengewoon tragisch dat de opvang van vluchtelingen in Nederland zulke acute noodoplossingen vraagt . Maar iedereen heeft de afgelopen dagen en weken kunnen zien dat de nood in Ter Apel meer dan hoog is. Ik beschouw het als onze plicht om bij te dragen aan een oplossing hiervoor. Er is momenteel ruimte in de Jan Massinkhal om 100 mensen te huisvesten. We hebben daarom besloten mee te werken aan het verzoek van het COA hier per direct tijdelijk mensen onder te brengen, zodat er in ieder geval de komende dagen wat lucht ontstaat. We blijven uiteraard in gesprek met het COA over vervolgstappen.”


Dit bericht delen:

Advertenties