Zwerfafval: van snoeppapiertje tot frituurpan

Onderwijs
Van onze redactie
20 april 2022

“Hiermee hopen we onze buurtbewoners bewuster te maken van zwerfafval.” Met deze woorden openden Lotte en Daisy van basisschool De Wingerd hun woensdagochtend. Voor de leerlingen van groep 8 was dit namelijk geen gewone dag, maar het hoogtepunt van hun project: Stop Zwerfafval!

Samen met studenten van Studentendesk Rode Kruis én stichting MOVE brainstormden ze de afgelopen maanden over een oplossing in hun wijk. Het resultaat? Tegels. Hier spoten ze woensdag 5 april boodschappen op,  met spuitbussen van de DAR. Het doel: om hun buurtbewoners bewuster te maken van zwerfafval. Ook lieten de kinderen zelf alvast het goede voorbeeld zien met de afvalbingo van Wijkhelden, waar je meer over kan vinden op www.wijk-helden.nl. De DAR stelde ook prikkers, zakken ter beschikking, waarmee de kinderen de buurt ontruimden van verdwaalde snoeppapiertjes en verplette sigaretten. Terwijl ze in de pauze van Jumbo’s gesponsorde hapjes en drankjes genoten, vergeleken ze hun bijzondere vondsten: vuurwerk, lege pakjes medicijnen, een luchtbed en zelfs een frituurpan! 

Wie had gedacht dat afval opruimen zo leuk kon zijn? Na deze plezierige ochtend reflecteerden de kinderen ook op wat ze geleerd hebben en ze hebben een belangrijke boodschap voor anderen:

“Gooi je eigen afval weg, maar soms ook dat van een ander!”

Als we allemaal een kleine bijdrage leveren, maakt dat een wereld van verschil.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen