Dutch Open Go '22 in de Ark van Oost in Nijmegen

Sport
Van onze redactie
18 april 2022

Nijmegen is rijk aan denksporten. Naast het bekende schaak wordt er ook een minder bekende vorm van "Chinees schaak" (ook wel bekend onder de naam go, weiqi en baduk) beoefend. Er wordt al ruim een halve eeuw go gespeeld in de oudste stad van Nederland.

De organisatie van Dutch Open Go '22: "We zijn dan ook vereerd dat (na al de coronaperikelen) we van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei onder auspiciën van de Nederlandse Go Bond de Dutch Open Go kunnen verwelkomen in wijkcentrum de Ark van Oost (Cipresstraat 154).

 
Korte historie
Go is een van de oudste spelen ter wereld. Zeker 2500 jaar geleden werd er al go gespeeld in China.  De regels zijn uitermate simpel, maar het spel is dat zeker niet. Er wordt over go ook wel gezegd: In eeen minuut geleerd, maar een leven lang nodig om het te beheersen.
Edward Lasker, een schaakgrootmeester uit het verre verleden zei over go ooit: "Terwijl de barok aandoende spelregels van schaak alleen door mensen konden worden bedacht, zijn de regels van go dermate elegant en rigoreus logisch, dat als er andere intelligente levensvormen in het universum bestaan, ze bijna zeker go zullen spelen." 
In het Westen is go niet zo bekend, maar in Azië (China, Japan, Korea) is zeker net zo groot - zo niet groter - dan schaken in het Westen. Professionele go-spelers verdienen astronomische bedragen.
 
Op zaterdag- en zondagmiddag 28 en 29 mei tussen 13:00-17:00 uur is er voor geïnteresseerden desgewenst een korte introductie en zo mogelijk ook een spelletje go spelen.
 
Links

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen