Kaaimankroost voor het eerst kopje onder

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Hans de Groot
18 april 2022

Vandaag, 2e Paasdag, ging het kroost van de Kaaiman voor het eerst kopje onder in het duikwater van recreatieplas de Berendonck in Wijchen. Het kroost, 10 in getal, maakt onderdeel uit van de jeugd van Duikteam De Kaaiman Nijmegen en zijn in de leeftijd van 13-15 jaar.

Ze zijn allen vorig jaar begonnen met hun opleiding in het zwembad en nu was het tijd om het ruime sop te kiezen en om samen met een duikinstructeur, voor de allereerste keer, onder water te gaan en de prachtige lokale onderwaterflora en -fauna te beleven. Weinig mensen weten het, maar het Nederlandse onderwaterleven heeft heel veel moois te bieden, getuige ook de recente film Nederland Onder Water. Na vanmorgen weet ook het kroost van de Kaaiman dat dit maar al te waar is!

De traditionele Paasduik van de Kaaimannen in de Berendonck is onderdeel van een jaarlijkse activiteitendag waarbij jong en oud hun eerste duik van het jaar maken en op deze manier het duikseizoen openen. Daarnaast is het altijd een heel gezellig samenzijn en wordt er onder het genot van een hapje en een drankje Paaseieren gezocht (zowel onder als ook boven water).


Dit bericht delen:

Advertenties