FC Social Work wint prijs beste leerbedrijf sector Zorg, welzijn en sport

Onderwijs
Van onze redactie
16 april 2022

De sociale onderneming FC Social Work van Saïd Achouitar uit Nijmegen is één van de genomineerden ‘beste leerbedrijf’ voor mbo-studenten. FC Social Work is genomineerd vanuit de sector Zorg, welzijn en sport, wat betekent dat zij al zijn uitgeroepen tot ‘beste leerbedrijf’ in deze sector. Dit maakte SBB recent bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

 

FC Social Work leidt sinds 2008 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Saïd Achouitar is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat welzijnswerk met jongeren het beste ‘on the job’ te leren is. Onze methode is ook werkendeweg op straat en op het sportveld ontwikkeld en is in de 20 jaar dat wij met Futsal Chabbab actief zijn zo ver gekomen dat deze in diverse zorg- en welzijnsdatabases met evidence based ontwikkelde methodes zijn terecht gekomen. Wij zijn dankbaar dat we door Stichting Scoren Doe Je Samen zijn genomineerd voor deze erkenning.”

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. FC Social Work is dus inmiddels uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf in de sector Zorg, welzijn en sport, en gaat nu voor de algehele landelijke titel Beste Leerbedrijf.

Met de verkiezing vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen