Spoorcafé woensdag 20 april in de Vereeniging

Verkeer
Van onze redactie
16 april 2022

Het 4e Spoorcafé op 20 april 2022 heeft als thema 'De toekomst van het reizen'. Dit is ook de 1e versie van het Spoorcafé waar u fysiek bij aanwezig kunt zijn. 

"In het Spoorcafé praten we met verschillende gasten en met u thuis over de plannen voor de vernieuwing van het station en de omgeving. Waarom vernieuwen we het stationsgebied eigenlijk? Welke veranderingen komen er? En hoe ziet de planning eruit? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de verschillende edities van het Spoorcafé.

Tijdens het 1e Spoorcafé is veel interesse getoond rondom het vraagstuk van wonen. Hier gingen we dieper op in tijdens het tweede Spoorcafé. Het derde  Spoorcafé ging over duurzaamheid. We luisteren naar de onderwerpen die spelen bij de inwoners en belanghebbenden zodat we de thema's van de volgende Spoorcafés hierop kunnen laten aansluiten."

Spoorcafé over de toekomst van het reizen (20 april)
Fileproblemen, toenemende brandstofprijzen en toch steeds meer auto’s op de weg: hoe lang houden we dat nog vol? Moeten we niet helemaal anders gaan denken over hoe we ons in de toekomst verplaatsen? Slimmer, goedkoper, duurzamer, met meer gedeeld vervoer? En hoe kan de vernieuwing van het stationsgebied daar een rol in spelen? Het station als centrale plek, waar verschillend vervoer makkelijk bij elkaar komt en je moeiteloos overgaat naar een andere manier van vervoer? Wat is er voor nodig om dat te organiseren en hoe veranderen we ons reisgedrag?

Wethouder Jan Wijnia van Mobiliteit verzorgt de aftrap
Joost van der Made (voorheen NS) presenteert zijn idee om voortaan al het mogelijke vervoer en combinaties daarvan te plannen, boeken en betalen via apps.
Luuk Bos van D&B Gedragsverandering neemt ons mee in wat er voor nodig is om ons uit de auto te krijgen.
En hoe denkt de jeugd over het vervoer van de toekomst? Zijn zij wel net zo gehecht aan de auto als hun ouders? Het Spoorcafé wordt oplettend gevolgd door enkele studenten die de sprekers en de zaal een spiegel zullen voorhouden. Tot slot bespreekt universitair docent Sander Lenferink van de Radboud Universiteit over de onzekerheid in de ontwikkeling van vervoer. Hoe kan de gemeente Nijmegen hier rekening mee houden in de ontwikkeling van het station?

Dit wordt de eerste versie van het Spoorcafé waar je fysiek bij aanwezig kan zijn. Wilt u aanwezig zijn bij het Spoorcafé, meld u dan vooraf aan.
Locatie: De Vereeniging, De Kleine Zaal
Datum: 20 april Inloop: 19.15 uur
Programma: 19.30 - 20.45 uur

Aanmelden en meer info op www.nijmegen.nl/spoorcafe

Spoorcafé gemist?

De Spoorcafé gemist? Alle drie de Spoorcafés zijn terug te kijken: Spoorcafés terugkijken.

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties