Oekraïnse Alina Pash en meer nieuwe namen voor Valkhof Festival

Van onze redactie
15 april 2022

De line-up van Valkhof Festival 2022 wordt vandaag verder uitgebreid met 20 nieuwe namen. Van opvallende buitenlandse acts tot lokaal talent via het Nijmeegs platform Schuum: zo begint de traditionele brede dwarsdoorsnede van hedendaagse muziek die Valkhof Festival is stilaan vorm te krijgen. 

Alina Pash (foto boven) is één van die opvallende acts. De Oekraïense zou eigenlijk haar land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, ware het niet dat de dreigende Russische invasie en politieke ongerustheid in eigen land daar een stokje voor staken. Toch herbergen haar teksten in een mix van rap en folkmuziek een universele boodschap: het recht van Oekraïne op zelfbeschikking en een eigen identiteit. Pash' concert op Valkhof Festival 2022 belooft een bijzonder gebeuren te worden én tegelijk een oproep voor vrede in Oekraïne.

Valkhof Festival 2022 gaat door van 16 t/m 22 juli in het Valkhofpark en is volledig gratis. Het festival vindt integraal tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten plaats. De nieuwe namen voor Valkhof Festival 2022 vind je hieronder terug. Een volledig overzicht van de tot dusver bekende namen vind je in de line-up pagina. De nieuwste namen van de Vierdaagsefeesten vindt u hier.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen