Presentatie over de geschiedenis van LGBTIQ+ en sport in LUX

Van onze redactie
13 april 2022

Op 27 juli vindt in Nijmegen de openingsceremonie plaats van het grootste, meerdaagse LGBTIQ+ sportevenement van Europa: de EuroGames. In de week na de 4Daagse zullen zo’n 2500 atleten uit heel Europa in 19 verschillende sporten met elkaar de strijd aan gaan.

Volgende week donderdag 21 april geeft Movisie een korte presentatie over de geschiedenis van LGBTIQ+ en sport in LUX. Daarna praten gastvrouwen Anja van Hout en Jolanda van Gool (De Brabantse potcast) met verschillende gasten verder over dit onderwerp, over hun motivatie om betrokken te zijn bij de EuroGames, over hun passie voor sport en wat volgens hen de meerwaarde voor Nijmegen is om gaststad te zijn. Vanuit diverse invalshoeken bekijken zij ook of er wel behoefte is aan specifiek LGBTIQ+ sportclubs in Nederland of dat het ook anders kan; hoe was het, hoe is het nu en wat zou volgens de betrokkenen het ideale plaatje zijn?

''Deze avond is bedoeld voor iedereen; Of je nou bestuurder bent van een sportvereniging, een beleidsmedewerker bij een gemeente of een LGBTIQ+ sporter bij een reguliere sportclub; kom, luister en geniet van de verhalen'', aldus organisatie EuroGames.

Het bijwonen van deze avond is gratis. Een kaartje reserveren kan via de website van LUX.


Dit bericht delen:

Advertenties