Vijf particuliere initiatieven krijgen steun voor verbeelding Nijmeegse geschiedenis

Tekst: Van onze redactie | Foto: Lars Schwachöfer
12 april 2022

Vijf projecten die over de geschiedenis van Nijmegen gaan krijgen een bijdrage van de gemeente. Het gaat om een digitale rondleiding door de Wederopbouwstad Nijmegen, een podcast over de muurschilderingen in de tunnels van Dukenburg, de verbeelding van de Stevenskerk vóór 1591, het verhaal van de geschiedenis van Nijmeegse bioscopen en het laten zien van nieuwe informatie in de Valkhofbunker. 

De memoriesteen van Jan van Bon uit de Stevenkerk na de artistieke digitale restauratie. (Tekst gaat verder onder de foto)

De vijf particuliere initiatieven krijgen per project maximaal 3000 euro uit het budget Verleden Verbeeld van de gemeente. De subsidieregeling Verleden Verbeeld voor particuliere initiatieven is bestemd voor initiatieven die het verleden van Nijmegen als onderwerp hebben. Er werden 11 initiatieven ingediend. Een aantal projecten pasten niet binnen de kaders van Verleden Verbeeld. De jury met Rob Jaspers, Ilknur Aksakal en Stephan Mols koos de projecten die als beste uit de bus kwamen.

Uitbeelding van Amerikaanse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Valkhofbunker. Fotograaf: Lars Schwachöfer


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen