Bomen over bomen; een ontdekkingstocht door de natuur

Van onze redactie
11 april 2022

Het is weer lente! De natuur ontwaakt: bloemen bloeien, bijen zoemen, de zon schijnt vaker en langer, de bomen krijgen knoppen. Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en wil je nog meer leren over bomen dan je misschien al weet? Ga dan op woensdag 20 april mee op ontdekkingstocht met de Scharrelkids! Deze leuke en leerzame tocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen in samenwerking met De Bastei en Hortus Nijmegen.

De boomblaadjes weten meestal precies wanneer ze naar buiten kunnen komen, elk jaar weer in een vaste volgorde. Hoe kan dat zo? We gaan ook zien hoe je een boom kunt herkennen aan zijn bladeren, aan zijn knoppen en aan zijn schors.

Bomen hebben contact met elkaar via het ondergrondse Woud Wijde Web. Zij zorgen goed voor elkaar en ook voor ons als mens. Bomen zijn echt onmisbaar op de wereld!

De ontdekkingstocht start om 14.30 uur in de Theetuin van de Hortus Nijmegen, waar begeleiders van IVN Rijk van Nijmegen je al staan op te wachten. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden. Doe goede schoenen en kleren aan, want misschien komen we nog wel een mooie klimboom tegen!

Deelname kost € 3,00. Vrienden van de Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen 1,50. Meld je aan via debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen