VAR-ingreep doet NEC de das om tegen FC Twente

NEC
Van onze redactie
10 april 2022

NEC heeft in de strijd om een play-offticket een zure nederlaag moeten slikken. Lang waren de Nijmegenaren minimaal gelijkwaardig aan nummer vijf FC Twente, maar die ploeg pakte na een VAR-ingreep en een rode kaart voor Ali Akman door: 0-2.

De Nijmegenaren begonnen aan de wedstrijd met vier verdedigers in plaats van de gebruikelijke vijf. Dit zorgde ervoor dat Cas Odenthal op de bank moest plaatsnemen en er een plaats in het elftal vrij kwam voor Ali Akman. N.E.C. begon de wedstrijd sterk, maar moest even wachten op het eerste gevaar. Na tien minuten kwam de eerste aanvallende impuls van Deense makelij: Magnus Mattsson wist met een afstandsschot Twente-goalie Unnerstall op de proef te stellen, maar zag zijn inzet niet tot doelpunt gepromoveerd worden. De tweede kans van de wedstrijd was een levensgrote voor de ploeg uit het oosten. Een rebound viel voor de voeten van Michel Vlap, maar de Fries schoot wild over. Na wat speldenprikjes over en weer zochten de ploegen met de brilstand nog op het bord de kleedkamers op.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de voeten van Elayis Tavsan. De rechtsbuiten had een fraaie actie in huis waarmee hij twee man het bos in stuurde. Zijn schot vloog echter voorlangs, waardoor het wachten bleef op de openingstreffer. Na een uur spelen moest N.E.C. verder met tien man. De VAR constateerde een overtreding van Ali Akman die goed voor een rode kaart zou zijn geweest. De Nijmegenaren stonden vervolgens met tien man voor een loodzware klus en Twente profiteerde helaas al snel van het Nijmeegse ondertal. Virgil Misisjan mocht vanaf een meter of twintig vrij uithalen en verschalkte zo doelman Mattijs Branderhorst: 0-1. Tien minuten later kon de goalie de bal weer uit het net halen. Na een voorzet vanaf de linkerkant wist Dimitrios Limnios de bal binnen te werken voor de 0-2. Daar bleef het bij.