Koninklijke Erepenning voor voetbalvereniging Trekvogels

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
8 april 2022

Vandaag bestaat Voetbalvereniging Trekvogels 100 jaar. Voor deze gelegenheid ontving de voetbalvereniging de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Bruls. 

Vandaag precies 100 jaar geleden, op 8 april 1922, richtte een groep jonge mannen uit Nijmegen-Oost de voetbalvereniging Trekvogels op. Nu, zoveel jaren later, heeft de voetbalvereniging meer dan 1.000 leden en is nog altijd zeer actief, zowel op sportief gebied als wat betreft maatschappelijke activiteiten. 

In haar lange bestaan hebben de Trekvogels op verschillende plekken in Nijmegen gespeeld. Uiteindelijk kwam er in 1950 een veld beschikbaar op het huidige complex op de Kwakkenberg, dat inmiddels aan de eisen van de huidige tijd voldoet.

De gemeente Nijmegen is trots op een vereniging met zo’n lange historie. Deze Koninklijke Erepenning is in Nijmegen eerder uitgereikt aan hockeyclub NMHC en aan de Nijmeegse Muziekvereniging TNT. 

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

De Koninklijke Erepenning werd vanavond tijdens de receptie uitgereikt door burgemeester Bruls.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen