Nijmeegse Gregoriaanse Schola Cantorum Karolus Magnus zingt bij Walrickkapel

Kunst en cultuur
Van onze redactie
8 april 2022

Op Paaszaterdag 16 april zal om 7.00 uur de  Gregoriaanse Schola Cantorum Karolus Magnus uit Nijmegen, gekleed als  benedictijner monniken, zingen bij de Walrickkapel in het Overasseltse en Hatertse Vennengebied. Voor de laatste informatie en sfeerimpressie: zie www.karolus-magnus.nl.

In het aanstaande Paasweekend zijn er nog veel meer verschillende leuke en verrassende activiteiten voor jong en oud te beleven bij de Koortsboom en Walrickkapel in de Overasseltse en Hatertse Vennen.

Op zaterdag 16 april worden bij het ochtendgloren door de gregoriaanse schola, gekleed als de benedictijner monniken die in de 12e eeuw op deze plaats een kloosterboerderij bestierden, gezangen ten gehore gebracht over de intredende lente, over de cyclische bewegingen van leven en dood en - vanwege paaszaterdag - over het nieuwe leven na de dood. In feite brengen zij een ode aan het leven koor. Mystieke momenten bij de ruïne van Sint Walrick.

Sint Walrick en de Hoemannen-roversbende
's Middags gaat voor de eerste keer een hele serie activiteiten van het Walrick Weekend van start. Natuurliefhebbers kunnen samen met de boswachter als gids een excursiewandeling maken of met het hele gezin een leuke puzzelspeurtocht doen. Bij de kapel treedt een middeleeuwse troubadour op en vertelt een verhalenverteller de boeiende sage van Sint Walrick en de Hoemannen-roversbende. Een aanrader is ook de nieuwe happen- en trappenroute door het land van de Hoemannen, een mooie kennismaking met de Heumense gastvrije pleisterplaatsen. Aan deze route kun je het hele Paasweekend deelnemen.

Meer info: www.toerismeHeumen.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties