Klingele Golfkarton winnaar eerste Nijmeegse Zonnedak Award

Ondernemers
Van onze redactie
8 april 2022

Op 7 april tijdens het Power2Nijmegen Zonnedak Event ontving Klingele Golfkarton de eerste Zonnedak Award. Klingele Golfkarton legde de afgelopen 2 jaar 3276 zonnepanelen op hun dak en ze hebben nog plannen om verder te verduurzamen bijvoorbeeld door hun pand beter te isoleren.

Naast een geldprijs van € 3.000,-, die het bedrijf schenkt aan de Voedselbank, wonnen ze ook een interview in een ondernemersblad en een diner voor twee bij de Nieuwe Winkel, een restaurant dat met botanische regionale seizoensproducten kookt.

De firma Groenleven, die de zonnepanelen heeft aangelegd bij Klingele Golfkarton, schenkt nog eens € 1.500,- aan de Voedselbank.

Over de Zonnedak Award
Het is de eerste keer dat de gemeente Nijmegen de Zonnedak Award organiseert. Bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke instellingen uit de gemeente Nijmegen die in de periode 2019-2021 minimaal 50 zonnepanelen op hun dak hebben laten leggen, konden meedoen. Uit alle inzendingen kwamen Klingele, SSH& en de Voedselbank als finalist naar voren. Voor de prijs pitchten zij voor een jury over hun zonnedak en het proces voorafgaand aan de aanleg hiervan. De jury, bestaande uit wethouder duurzaamheid Jan Wijnia, wethouder economie Monique Esselbrugge, Jeroen Herremans (Connectr) en Chantal Peters (EKI) was met name onder de indruk van de obstakels die Klingele heeft moeten overwinnen om het zonnedak aan te leggen. Ook hun plannen voor verduurzaming in de komende jaren heeft de jury overtuigd. 

Inspireren van ondernemers
Het doel van de Award is om nog meer ondernemers te inspireren om ook zonnedaken aan te leggen. Als alle geschikte bedrijfsdaken vol zouden liggen met zonnepanelen, dan is er wel plek voor 600.000 panelen. Dit brengt Nijmegen een flinke stap verder bij het energieneutraal worden. Dit doel staat nu voor 2045.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen