Een prettige kennismaking met Fijn-fietsen!

Ondernemers
Van onze redactie
7 april 2022

Op de Groesbeekseweg 161 in Nijmegen Oost is sinds januari 2021 FIJN-fietsen gevestigd. Op de locatie heeft (bijna) altijd al een rijwielzaak gezeten. De eigenaar is Roy Fijn.

Al in de jaren 80 stond hij in de werkplaats. Op de website www.fijn-fietsen.nl is te lezen “Als klein manneke ben ik begonnen bij Jan Thoonen van Thoonen fietsen - Dennenstraat Nijmegen. Ik was nog maar 14… Na 6 jaar heb ik de overstap gemaakt naar Peter Tunnessen (Tunnessen Fietswereld), één van de vorige eigenaren van de rijwielzaak aan de Groesbeekseweg. Omdat ik ambities had voor het onderwijs ben ik gaan doorleren om later als leerkracht binnen het regulier en speciaal basisonderwijs aan het werk te gaan. Tijdens de studie en de eerste jaren als leerkracht bleef ik betrokken bij Tunnessen Fietswereld als  vrijdag-, zaterdag- en vakantiehulp. Een mooie tijd om op terug te kijken….“

De passie en ambacht voor fietsen is nooit weggeweest en hij is, samen met zijn zoon, volledig terug in het vak. Zoon Robin, bijna 16 jaar, is net zo'n fietsfanaat als zijn vader. Robin heeft eerdere werkervaring in de rijwielbranche bij Juijn Rossum (afdeling verhuur) en is in september 2021 gestart met zijn opleiding tot rijwielhersteller op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.
Robin specialiseert zich momenteel in het sportieve segment (wielrenfietsen en mountainbikes) door zijn stage bij Cycle Center 53-11 in Zaltbommel. Samen zijn ze in staat om op deze wijze de meest uiteenlopende onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit te voeren. Van het plakken van een band tot het (zoveel mogelijk) in eigen beheer reviseren van accu’s.

Ook een breed scala aan vouwfietsen en driewielers
Ook voor nieuwe fietsen bent u aan het juiste adres voor advies en goede service tijdens en na aanschaf. In de rijwielzaak zijn diverse merken aanwezig. Zo zijn er fietsen en e-bikes te vinden van de merken Multicycle, Van Dijck, Muon, Qwic en Advanced (Das Ebike). Ook is er een breed scala aan vouwfietsen te vinden: Lacros, Beixo, Bohlt, Dahon en het zeer exclusieve merk Gocycle.
De verbreding wordt ook opgezocht met speciale fietsen (Van Raam) en driewielers.
Uniek is bijvoorbeeld het Tworby-systeem ‘maak een driewieler van je eigen fiets’.

Aan de nieuwe website wordt hard gewerkt, deze wordt voorzien van een webshop met de verschillende fietsmodellen, fietstassen en andere accessoires. Ook de revisie-mogelijkheden voor fietsaccu’s zullen daarop vermeld gaan worden. Voor kwaliteit en vakmanschap, goede service (en lekkere koffie) is Nijmegen een rijwielzaak rijker… Hoe fijn is dat!

www.fijn-fietsen.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties