Billy in Bottendaal: festival op zaterdag 9 april

Evenementen
Van onze redactie
6 april 2022

Billy in Bottendaal presenteert eindelijk weer het jaarlijkse muzikale hoogtepunt van de wijk. Zeven kroegen, negen bands en dat voor maar acht euro. Koop je passe-partout online of bij één van de deelnemende kroegen en je kunt overal naar binnen om alle bands te bewonderen. Dat kan bij de Thiemeloods, de Plupub, Ergens, Frappant, Goed Volk, De Kluizenaar en Maxim.

Deze explosieve mix van Nederlandse en Duitse rock 'n roll en rockabilly muzikanten kwam in 2007 samen; onze lokale held Ron (Ronnie Nightingale and the Haydocks), Mario (Foggy Mountain Rockers), Mikel (Lou Cifer And The Hellions) en Rich (57 Fairlane), die je misschien op een podium ergens in Europa hebt zien rocken.
BackDraft trapt af in de Thiemeloods.
Black Djangos (NL/D) is een psychedelische Surf Rock band, die sinds het ontstaan rond 2019 al een boel mensen heeft overtuigd, maar ook vooral veel coronacrisis heeft meegemaakt. Liefhebbers van The Fuzztones, Dick Dale en The Cramps kunnen terecht in de pub van de Paraplufabriek...
Bamboozle uit de UK, ontstaan in 2016 door een goeie klik tussen het gitaarspel van Jim (The Keytones) en de contrabas-stunts van Serena Sykes, staat bekend om hun spannende, vrolijke Rockabilly en Swing. Ze spelen het dak eraf in Eetcafé Goed Volk!
All the way from Mexico: Eddie y Los Grasosos. In 2007 startte Eddie Wolfman met vrienden de band om zich te storten op zelf geschreven, authentieke Rock 'n Roll, Rockabilly en Surf nummers, net iets wilder dan de oorspronkelijke genres. Kom en swing de pan uit in Café Maxim!
Kittyhawk Bomber Billies toerde eind jaren ‘80 met hun rockabilly en psychobilly door het land. De band nam destijds een democassette op, maar tot een album kwam het nooit.
Nu, ongeveer 30 jaar later, ontdekte ene Igor uit Sint Petersburg deze cassette en zocht contact. Dat resulteerde in een platenrelease op zijn label in Rusland en een release-show in Vera. Deze avond in de Paraplufabriek.
Tiffany neemt je met haar krachtige stem en authentieke verschijning mee terug in de tijd. Authentieke traditionele Amerikaanse muziek uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Tiffany & The Rhythm Boys, live te zien in Frappant, spelen een mix van Rockabilly, Rhythm 'n Blues en Western Swing. Soms ingetogen en intiem, vaak uitbundiger, nu en dan opzwepend, maar altijd met liefde en passie voor de muziek.
Junior Marvel, geen vreemde op Billy in Bottendaal, al is het lang geleden. Na wat WD40 speelt Junior Marvel heupwiegend met z'n Texas Hi-Flyers authentieke fifties Rockabilly. Hij weet als geen ander waar de rockabilly vandaan komt maar luistert duidelijk ook veel Rhythm 'n Blues en Country. Live te zien in Cafe Ergens.
The Hobnob Four zijn zeker geen onbekenden. Gerard en Jos kennen we al langer als Talisker Two en ze speelden net als Erik met diverse bands op Billy in Bottendaal. Voor de drummer wordt het een primeur; met Rockabilly Three stond hij gepland voor de afgelaste editie van 2020. De kersverse Hobnob Four heeft al eerder een optreden gedaan en is nu druk aan het repeteren om Billy in Bottendaal 2022 te laten swingen met hun authentieke fifties sound, zoals je die kent van o.a. Cash, Burnette en Perkins tot de meer hedendaagse Hot Boogie Chillun. Zoek ze op in De Kluizenaar.
The Cowpokes spelen Bluegrass en Folk op de authentieke manier. Geen gebeuk op akoestische instrumenten, maar het echte, vingervlugge banjo-, gitaar- en mandolinewerk, met meerstemmige zang. Tijdens Billy in Bottendaal 2022 vermaken ze de mensen op de terrassen van de Burghardt van den Berghstraat.
 
Dit jaar is er voor het eerst een online voorverkoop. Je ticket kun je op de avond zelf bij iedere deelnemende kroeg omruilen tegen een polsbandje, waarmee je alle kroegen binnen kunt.

"Om The Wise Guyz uit Oekraïne, die op ons 30-jarig jubileum speelden, een hart onder de riem te steken, kun je ook kiezen om bovenop je ticket 2 euro extra te doneren. Wij zorgen dat het geld (helaas) in de schuilkelders van Kharkov goed terecht komt: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/billy-in-bottendaal-2022 "


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen