N.E.C. bereikt 600 leerlingen met project 'Scoor een boek'

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
5 april 2022

Vanochtend is op twaalf basisscholen in Nijmegen en omgeving het startschot gegeven voor de officiële opening van 'Scoor een boek'. Gedurende dit leesbevorderingsproject, dat in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt georganiseerd, willen de organisaties kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is.

Selectiespelers en kantoormedewerkers van N.E.C. bezochten vandaag verschillende basisscholen, waarbij de selectiespelers onder andere een stukje voorlazen. Bart van Rooij uit de eerste selectie las het boek 'Storm en de uitvinding van het voetbal' voor op basisschool De Wingerd voor. Op elke school vond er na het voorlezen een kidspersconferentie plaats. De leerlingen gaan de komende acht weken aan de slag om zoveel mogelijk boeken te lezen en voetbalstickers te verzamelen.

"Het is in de afgelopen jaren gebleken dat er een toename is in het aantal gelezen boeken door dit project. Daarnaast vinden de leerlingen het erg leuk om deel te nemen en dat vinden we ontzettend belangrijk. Als ze het plezier in lezen (her)ontdekken gaan ze vanzelf meer lezen en worden kinderen automatisch beter in taal. Dat is voor ons een belangrijke ontwikkeling", aldus Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid. 


Dit bericht delen:

Advertenties