Megchel J. Doewina onthult haar literaire baken op de Castellastraat

Kunst en cultuur
Van onze redactie
4 april 2022

De schrijfster Megchel J. Doewina krijgt een literair baken op de Castellastraat, midden op het Dobbelmancomplex. Op vrijdag 8 april om 17.00 uur zal zij haar baken onthullen. Herman Simissen, historicus en publicist, zal als gastspreker optreden. 

Herman Simissen, historicus en publicist, zal als gastspreker optreden. Op het nieuwe baken komt een fragment uit Paso Doble, de roman van Doewina uit 1987. Deze vrolijk geschreven roman, die begint op de tribunes van NEC, heeft in de hoofdrollen twee elkaar en voetbal minnende vrouwen. Het fragment is hoogst toepasselijk voor de directe omgeving waar de tekst straks te lezen is.

Het literaire baken van Megchel J. Doewina is het 31ste dat de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen realiseert. De werkgroep streeft ernaar teksten uit de Nederlandstalige literatuur die naar een locatie in Nijmegen verwijzen, daar een plaats te geven. Zo heeft Frans Kellendonk een baken in het Kronenburgerpark, Victor Vroomkoning bij hospice Bethlehem, Frank Boeijen bij Café 't Paleis en Jan Wolkers in de wachthuisjes van de Krayenhoffkazerne. Voor dit jaar zijn nog bakens in voorbereiding van onder anderen Titus Brandsma en Jeroen Brouwers. Ook laat de werkgroep het geadopteerde bankje met een gedicht van Jaap Robben op begraafplaats Rustoord renoveren. 

www.literairebakensnijmegen.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen