Welke school zamelt de meeste E-Waste in?

Duurzaamheid
Van onze redactie
4 april 2022

Zes Nijmeegse scholen zijn de strijd aangegaan om zoveel mogelijk (klein) elektronisch afval op te halen. Zij doen mee aan de E- Waste Race.

Dit jaar doen o.a. de basisscholen De Aldenhove en het Petrus Canisius mee. Vooraf aan de wedstrijd kregen zij een inspirerende en interactieve gastles. "Er zit goud in een mobiel!" antwoordde Jesse uit groep 8 van De Aldenhove op de vraag wat ze onthouden hadden van de gastles. Naast hoe waardevol sommig elektronisch afval is leren de scholieren ook over het belang van het verminderen, het hergebruiken en het recyclen van e-waste. Echter daarvoor moet het wel juist worden ingezameld. De deelnemende scholen zorgen hiervoor.

Van 7 maart tot 7 april zamelen de deelnemende scholen te Nijmegen zoveel mogelijk e-waste in. Zij doen dit thuis, bij vrienden en familie en in hun buurt. Om naast school ook de buurtbewoners bij deze inzamelactie te betrekken voeren de scholieren campagne via posters, folders en zelfs lokale media. 

Buurtbewoners kunnen tijdens de race gemakkelijk hun e-waste aanbieden via de website. Ze kunnen zelf aangeven wanneer het e-waste bij hen kan worden opgehaald. De kinderen voeren alles wat ze inzamelen in op de E-Waste Race-website. Zij kunnen dagelijks zien hoeveel zij, maar ook hun concurrerende scholen hebben ingezameld. Voor ieder elektronisch afval staat een bepaald aantal punten. De school die aan het einde van de wedstrijd de meeste punten heeft wint een toffe schoolreis.

Met de E- waste Race wordt het inleveren van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties