Auto raakt van de weg en slaat over de kop op Quackplein

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
4 april 2022

Vannacht vond even voor 12 uur een eenzijdig ongeval plaats op het Quackplein. Een auto raakte van de weg, reed een verkeerslicht uit de grond en sloeg over de kop.

De automobilist reed met zijn bijrijdster vanaf het Keizer Karelplein over de Nassausingel. Vervolgens wilde hij op het Quackplein linksaf de Tunnelweg oprijden. Daarbij vloog de auto uit de bocht, gleed de berm in, reed een verkeerslicht uit de grond en sloeg over de kop. De auto kwam weer op zijn wielen terecht bij een verkeerslicht. Daar stonden op het moment van het ongeval geen personen.

Het stel kon het voertuig zelf verlaten. Ambulancepersoneel keek ze na. Geen van beiden raakte gewond. De bestuurder had geen alcohol of drugs gebruikt. De politie sloot het Quackplein vanaf de Kronenburgersingel en vanaf de Nassausingel naar de Tunnelweg af. Verkeer werd omgeleid. Een berger sleepte de auto weg. Het verkeerslicht wordt op een later tijdstip door de gemeente vervangen. De politie veegde een groot deel van het losgeslagen zand en planten en onderdelen van de auto en verkeerslicht opzij. Dar komt later met een veegwagen. Omstreeks 01.30 werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties