Fietser zwaargewond na bizarre aanrijding op Willemsweg

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
2 april 2022

Vannacht vond omstreeks 1.00 uur een aanrijding plaats op de Willemsweg. Een fietser raakte zwaargewond. De aanrijding ging zo hard, dat de fiets in een lantaarnpaal kwam te hangen.

Een groep van vier fietsers reed op de Willemsweg vanaf de Graafseweg, rechtdoor over de Willemsweg. Een automobilist wilde de groep met hoge snelheid inhalen, toen een van de fietsers naar links bewoog. De fietser werd enkele meters voor de De Génestetlaan en Jan Luykenstraat aangereden, klapte tegen de voorruit van de auto en viel na het kruispunt op het wegdek. De klap was zo hard, dat de fiets in een lantaarnpaal vloog en aan het straatnaambordje bleef hangen.

Meerdere omwonenden schoten te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Een traumahelikopter landde in het Goffertpark. Het Mobiel Medisch Team werd vanaf daar door de politie naar de ongevalslocatie gereden. De fietser was aanspreekbaar, laat de politie weten. De toegeschoten omwonenden laten weten dat de man ernstig gewond raakte aan zijn hoofd, veel konden ze niet betekenen. Een woordvoerder van de politie kan geen uitspraken doen ober de verwondingen. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Willemsweg is ter hoogte van de Genestetlaan afgezet. Verkeer moet omdraaien.

De automobilist, een 25-jarige Nijmegenaar, werd door de politie opgevangen. Hij had geen drank of drugs gebruikt, laat de politie weten. De andere fietsers gaven een verklaring over de gebeurtenis en krijgen slachtofferhulp aangeboden. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zij registreren vannacht nog alle sporen. Dat kan nog enkele uren duren.

Update
: Omstreeks 5.30 uur was het onderzoek op locatie afgerond. De politie doet verder onderzoek. De brandweer reinigde het wegdek en haalde de fiets uit de lantaarnpaal. Daarna werd de weg omstreeks 6.00 uur vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties