Zorgwoningen Skaeve Huse aan Stadbroekseweg geopend.

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Hans de Groot
1 april 2022

De gemeente streeft ernaar iedereen een woonplek te geven. Voor sommige mensen die al lang dakloos zijn, is een aangepaste woonvorm nodig. Voor deze groep zijn aan de Stadbroekseweg negen woonunits geplaatst. 

De zorgwoningen (ook bekend als Skaeve Huse) zijn geplaatst op een eigen terrein, zodat de bewoners met begeleiding tot rust kunnen komen. De zorgwoningen zijn eenvoudige en kleine woningen. Woningcorporatie Talis is de verhuurder van deze woningen. De bewoners krijgen begeleiding van zorgorganisaties IrisZorg, RIBW, Leger des Heils en de GGD. Zij verzorgen begeleiding op maat, afhankelijk van wat mensen nodig hebben krijgen ze bijvoorbeeld begeleiding bij zelfstandig wonen of psychische of medische zorgbegeleiding.

Op het terrein aan de Stadsbroekseweg zijn negen units geplaatst. Acht units worden gebruikt als woning, één unit door de zorgverleners.

Buurtbeheerplan

Gemeente Nijmegen heeft samen met omwonenden, zorginstellingen, politie en Talis een buurtbeheerplan gemaakt. In het Buurtbeheerplan Zorgwoningen staat onder andere voor wie de woningen bedoeld zijn, een omschrijving van de rol van de buurtbeheergroep en de contactgegevens voor als er vragen of meldingen zijn. Het beheerplan staat op de website van de gemeente Nijmegen: Nijmegen.nl/zorgwoningen

Woningen geopend

Vanmiddag overhandigden wethouder Welzijn en Zorg Grete Vissers en Ronald Leushuis (bestuurder Talis) de sleutel van de zorgunits aan de zorgorganisaties die de nieuwe bewoners zullen begeleiden (IrisZorg, RIBW, Leger des Heils en de GGD).
Aansluitend was ook de buurt uitgenodigd om de locatie en een woonunit van binnen te bekijken en vragen te stellen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen