Nijmeegse filmmaakster maakt afstudeerdocumentaire: ‘Als je aan mijn moeder komt’ over scheiding en liefde

Van onze redactie
31 maart 2022

Geertje Hadderingh, afkomstig uit Nijmegen, zal dit jaar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met haar afstudeerfilm onderzoekt zij een persoonlijk verhaal over de invloed van de scheiding van haar ouders op haar beeld van liefde. Een documentaire die gaat over de invloed van onze ouders op onze liefdesrelaties, en wat liefde betekent in deze tijd waarin wij zo veel vaker scheiden van onze liefdespartner. “If we divorce because we were unhappy, today we divorce because we could be happier'' (Esther Perel, relatietherapeut).

Geertje: ‘Ik vind het ontzettend belangrijk een film te maken over de effecten van scheiding bij zowel jonge als volwassen kinderen. Het feit dat het steeds ‘normaler’ wordt om te scheiden van onze liefdespartner, wilt niet zeggen dat het de gevolgen minder moeilijk of lastig maakt. Juist in een tijd waarin wij zo op zoek zijn naar verbinding, moeten we ook de aandacht leggen op waarom wij op dit gebied steeds vaker uit verbinding gaan. Ik hoop dat mijn verhaal andere kan inspireren en een bijdragen kan bieden aan mensen die zich in het onderwerp herkennen.’
 
Om haar film te realiseren is Geertje een crowdfunding gestart! Lijkt het je leuk onderdeel te worden van dit project? Doneer via de crowdfundingswebsite of deel de crowdfundcampagne met je netwerk.


Dit bericht delen:

Advertenties