N.E.C. en Rogier Meijer akkoord over nieuw contract

Van onze redactie
30 maart 2022

N.E.C. heeft overeenstemming bereikt met Rogier Meijer over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van één jaar, tot en met 30 juni 2023.

Rogier Meijer staat sinds de zomer van 2019 als eindverantwoordelijke voor de selectie van N.E.C. Afgelopen seizoen promoveerde de oefenmeester via de play-offs naar de Eredivisie. Momenteel is N.E.C. in het huidige voetbalseizoen terug te vinden op de tiende positie, met 32 punten uit 27 wedstrijden. In de TOTO KNVB Beker bereikte N.E.C. de kwartfinale door v.v. Capelle, SC Cambuur en FC Groningen uit te schakelen, waarna Go Ahead Eagles in de kwartfinalewedstrijd te sterk bleek.

“Ik ben trots op deze contractverlenging en kijk ernaar uit om ook volgend seizoen voor de groep te staan. Zoals ik al meerdere malen heb aangegeven heb ik altijd een goed gevoel gehad bij N.E.C. en weet ik wat ik hier heb. De komende weken en maanden gaan we verder bouwen aan de selectie, met als doel een stabiele Eredivisieclub te worden en te blijven. Allereerst door ons dit seizoen te handhaven en indien mogelijk verder naar boven te kijken. Ik wil graag onderdeel zijn van dat project”, aldus Rogier Meijer.

Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Het is met veel plezier dat we het contract van Rogier Meijer als hoofdtrainer van N.E.C. met een jaar verlengen. Hij heeft N.E.C. naar de Eredivisie gebracht en zich uitstekend gemanifesteerd in een jaar waarin we met veel tegenslagen te maken kregen.” 

Organisatorische metamorfose  

“Voor de continuïteit is het belangrijk dat we als N.E.C. de volgende stap gaan zetten met een trainer die al jaren aan de club verbonden is. Rogier heeft het leggen van het fundament meegemaakt en daarin actief bijgedragen. Een voetbalseizoen is ieder jaar weer een nieuw project. We hebben er veel vertrouwen in dat hij ook voor de tweede fase van het project de juiste man op de juiste plaats is.”

“Het was op verzoek van beide partijen dat de lengte van het nieuwe contract één jaar is. Het kan altijd weer worden verlengd, maar dit ligt in de toekomst. In het heden concentreren we ons op het succesvol afmaken van deze competitie, waarbij het behoud van het Eredivisieschap het vertrekpunt was en nog altijd ons hoofddoel is”, sluit Van Leeuwen af. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen