Eindelijk veiling topstukken collectie Helm de Laat, zaterdag 9 april

Kunst en cultuur
Van onze redactie
28 maart 2022

In november jongstleden kon een groot deel van de queer art en kunstcollectie van Helm de Laat bewonderd worden in het Roze Huis te Nijmegen. Een deel is toen ook al direct verkocht aan kunstliefhebbers.

Een aantal stukken uit de collectie is aangemerkt als topstuk en wordt geveild. Het betreft onder andere werk van schilders Peter Colstee, Hay Wijnhoven en Ingrid Sewpersad, sculptuurmaker Gerlinde Habekotté, tekenaar Hannes Steinert en fotografen Risk Hazekamp en Jan Griffioen. Als klapstuk is er ook een zeldzame LP van de Nijmeegse punkformatie Tedje en de Flikkers die wordt geveild.

Deze veiling vindt plaats op zaterdag 9 april, om 20.00u, in het Roze Huis aan de St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen. Vanaf 19 u kun je er terecht om nog naar alle aanwezige kunstwerken te kijken en deze te kopen. De prijzen en een overzicht van deze werken is te vinden op www.rozehuisregionijmegen.nl
Ook voor de mensen met een kleine portemonnee zijn er kunstwerken en boeken te koop.

De veiling wordt begeleid door veilingmeester Anneke Nolet, bestuurskundige en schrijfster (o.a. Vrouwen en verzet, Uitgeverij Libris, 2020).

Kom voor de meest bijzondere werken uit de kunstcollectie van Helm en steun met uw aankoop de Stichting voor Queer Art en het Roze  Huis.

Het programma van de avond wordt muzikaal omlijst met een optreden van Roy Binkhorst, muzikaal begeleid door René Stephan. Roy gaat een aantal nummers van Robert Long zingen, een van de favoriete zangers en tekstschrijvers van Helm. Roy heeft dit ook gedaan op de uitvaart van Helm. 

Het programma wordt afgesloten na de veiling, naar verwachting ongeveer rond 23:00u.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen