Forse schade na aanrijding op Nelson Mandelaplein

Tekst en foto's: Jesse van den Hater
25 maart 2022

Omstreeks 18.00 uur vond een ongeval plaats tussen 2 auto's, een Opel en een KIA, op het Nelson Mandelaplein. Niemand raakte gewond.

Een van de betrokkenen vermeldt dat de Opel op de Neerbosscheweg richting het Jonkerbosplein reed, maar toch af wilde slaan richting de Graafseweg. De Opel reed de afslag voorbij, ging helemaal naar rechts en zag de KIA over het hoofd, met een botsing tot gevolg. 
 
De KIA schoot over de stoep tegen een verkeerslicht en daarna op een lantaarnpaal.  Een ambulance is ter plaatse gekomen en ambulancepersoneel keek alle inzittenden na. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie bevestigt dat het om een voorsorteerfout gaat en doet geen onderzoek. 
 
Doordat de KIA er een verkeerslicht uitgereden had, kwam heel het plein zonder stroom te staan. Daardoor werkten alle verkeerslichten niet meer. Agenten en medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente hebben het verkeer geregeld. Een berger sleepte beide voertuigen weg. Dar is ter plaatse gekomen om de brokstukken van de wagens weg te halen en het wegdek te reinigen. Het verkeerslicht en lantaarnpaal worden later vervangen. Het verkeer moet nog enige tijd rekening houden dat ze de borden en markeringen op de weg moeten volgen vanwege de kapotte verkeerslichten.


Dit bericht delen:

Advertenties