Lezing: Dr. Anne-Marie Bos, ‘Titus Brandsma en het belang van kunst’

Kunst en cultuur
Van onze redactie
26 maart 2022

Op dinsdag 12 april zal dr. Anne-Marie Bos, zuster karmeliet en wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut, de lezing ‘Titus Brandsma en het belang van kunst’ geven. 

In het kader van zijn aanstaande heiligverklaring op 15 mei, staat Titus Brandsma volop in de aandacht. Deze Nijmeegse hoogleraar filosofie en mystiek is bekend van zijn werk voor de journalistiek, werk dat hem tot ‘een gevaarlijk man’ maakte en zijn dood betekende in concentratiekamp Dachau. Minder bekend is dat hij – behalve zijn aandacht voor onderwijs en journalistiek – zich ook inzette voor de kunst.

Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden zal Anne-Marie Bos spreken over hoe Titus Brandsma zich bezig hield met kunst en kunstenaars. Hoe keek hij naar kunstwerken en waarom was kunst volgens hem zo belangrijk?

Praktische informatie

Datum: dinsdag 12 april 2022
19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 20:30 Lezing en vragen

Aanmelden: u kunt zich via www.ru.nl/kkn aanmelden voor het fysiek bijwonen van de lezing.
Locatie: Elinor Ostromgebouw, eerste verdieping, zaal EOS N 01.610, Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen.

Entree:
Normaal: 5 euro
Medewerkers Radboud Universiteit en Alumni Benefits Card-houders: 3 euro (op vertoon van medewerkerspas of Alumni Benefits Card)
Studenten en scholieren: gratis (op vertoon studenten- of scholierenkaart)
Strippenkaart: op vertoon van strippenkaart (meer informatie over de aanschaf van een strippenkaart vindt u op de website)


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties