Hulpdiensten rukken massaal uit voor brand in Henk van Tienhovenstraat

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
25 maart 2022

Vanmorgen brak omstreeks 11.00 uur brand uit in woontoren Isolde, in de Henk van Tienhovenstraat. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar een zogenoemde 'Grip 1 situatie' en rukten groots uit.

De brandweer kreeg melding van brand in een keuken op de derde verdieping. Een woordvoerder laat weten dat de melding gedaan is door personeel van Huize Rosa. In 37 appartementen in het complex wordt zorg verleent door personeel van Huize Rosa. Omdat een deel van de bewoners slecht ter been is, werd groots uitgerukt. Om een goede coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten te verzorgen, spreekt men van een Grip 1 situatie. Hierbij werken de hulpdiensten samen bij een (groot) incident.

Het personeel van Huize Rosa, de politie en brandweer hebben het complex ontruimd. De bewoners zijn voor het gebouw opgevangen. In de straat is een Multi Commando Unit, een lokaal kantoor op wielen, opgezet. Van hieruit worden de hulpdiensten aangestuurt. De politie zette de Godfried Bomansstraat vanaf de Dennenstraat af voor verkeer.

Een baby, op bezoek bij grootmoeder, werd nagekeken door ambulancepersoneel omdat het rook had ingeademd. De baby is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer bluste de brand en zocht in alle appartementen naar bewoners. Iedereen bleek in orde.

De brandweer ventileerde het appartement. De gehele derde verdieping stond vol rook. Toen de rook weg was, even na 12 uur, konden de bewoners terug naar hun appartementen. Een woordvoerder laat weten dat de brand ontstaan was in een tosti-ijzer. De brand was snel onder controle.


Dit bericht delen:

Advertenties