Fiets verplicht in rekken parkeren bij station Heyendaal

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
22 maart 2022

Bij station Heyendaal wordt het verplicht om de (brom)fiets in de rekken te parkeren en deze mag maximaal 4 weken achter elkaar blijven staan. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. “We willen gebruik van het openbaar vervoer stimuleren. Daar draagt een station waar reizigers goed en veilig kunnen komen, hun fiets fatsoenlijk kunnen parkeren, zich veilig voelen én het er netjes uitziet, aan bij.” aldus wethouder Mobiliteit, Jan Wijnia. Het besluit is genomen na overlast van rondslingerende fietsen waardoor de stallingen ook niet altijd goed gebruikt konden worden.

Het stallingsverbod ligt nu ter inzage. Na de bezwaartermijn van 6 weken worden er borden geplaatst en kort voor augustus 2022 wordt een eerste handhavingsactie gehouden om de overlast te verminderen en het station voor te bereiden op het nieuwe studiejaar.

Waar?

Het gebied waar de nieuwe regels gaan gelden, is het gebied omsloten door de Verlengde Groenestraat - vanaf de westzijde van de fietsenstalling in rechte lijn naar de busbaan aan noordzijde spoorlijn - de busbaan volgend tot de Heyendaalseweg - de Heyendaalseweg volgend tot de Verlengde Groenestraat.

Waarom?

Bij de gemeente en NS zijn klachten binnen gekomen over overlast door rondslingerende fietsen in het gebied rond station Nijmegen Heyendaal. Met de nieuwe regels wordt overlast door her en der gestalde fietsen in het stationsgebied voorkomen. Zo ziet de omgeving van het station er netter uit en is het ook veiliger en toegankelijker voor het verkeer en eventuele hulpdiensten.

Hoe?

Verkeerd gestalde en fietsen die langer dan 4 weken zijn gestald, worden door bureau Toezicht & Handhaving verwijderd. De fiets is vervolgens binnen 3 maanden op te halen bij de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale).


Dit bericht delen:

Advertenties