De 3 Nijmeegse finalisten voor de Zonnedak Award bekend

Duurzaamheid
Van onze redactie
21 maart 2022

SSH&, Klingele Golfkarton en Voedselbank hebben grote stappen gezet op het gebied van groene energie en zijn daarom de finalisten van de eerste Nijmeegse Zonnedak Award. Zij werden uit 20 aanmeldingen gekozen. 

Organisaties die in de periode 2019-2021 minimaal 50 zonnepanelen op hun dak lieten leggen, konden zich bij de gemeente Nijmegen aanmelden. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 april 2022 bij de Power2Nijmegen bijeenkomst.

Wethouder Jan Wijnia: “Om in 2045 energieneutraal te zijn, is een grote stap nodig in groene energie. De bedrijfsdaken vol leggen met zonnepanelen helpt daarbij flink. Op dit moment liggen er in Nijmegen bij elkaar opgeteld ruim 60.000 zonnepanelen op ruim 500 bedrijfsdaken. We hopen dat de Zonnedak Award organisaties inspireert om ook te kiezen voor zonnepanelen. Als we alle geschikte bedrijfsdaken zouden gebruiken, dan kunnen we wel zo’n 600.000 panelen kwijt.”

Pitchen voor de prijs
Voordat de winnaar gekozen wordt, pitchen de finalisten op 21 maart over hun zonnedak en het proces voorafgaand aan de aanleg hiervan. De jury, bestaande uit wethouder Jan Wijnia, wethouder Monique Esselbrugge, Jeroen Herremans (Connectr) en Chantal Peters (EKI), kiest vervolgens een winnaar.

Wethouder Monique Esselbrugge: “Zonnedaken aanleggen is niet alleen een duurzame keuze, maar ook een slimme investering. Het geld wat je hierin investeert verdien je uiteindelijk ook terug. Veel organisaties hebben deze stappen al gezet en kunnen hier ook andere organisaties mee inspireren en helpen. Daarom geven we deze organisaties een podium met de Nijmeegse Zonnedak Award.”

Uitreiking van de eerste Zonnedak Award
De bijeenkomst op 7 april is vrij toegankelijk en gratis. Aanmelden kan via www.nijmegen.nl/power2nijmegen. De winnende organisatie krijgt 3.000 euro om te investeren in verdere verduurzaming, een interview in een regionaal ondernemersblad en een diner voor twee bij de Nieuwe Winkel, een restaurant dat met regionale seizoensproducten kookt.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties