[Fotoalbum] Duizenden lopers genieten van zesde Alfa Laval Stevensloop

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer, Ger Neijenhuyzen en Lars Schwachöfer
20 maart 2022

Duizenden lopers genoten van het eerste hardloopevenement van de Stichting Zevenheuvelenloop sinds 2019. De deelnemers werden getrakteerd op een prachtige start in het Kronenburgerpark en prima hardloopomstandigheden. Maureen Koster en Luuk Maas hebben zich bij de 6e Alfa Laval Stevensloop gekroond tot Nederlands kampioen op de halve marathon. Op de 10 kilometer bleef Abdi Mohamed onder de 30 minuten, Olympisch triatlete Maya Kingma won deze afstand bij de vrouwen. Milan van der Meer en Famke Heinst waren de snelsten op de 5 kilometer. Alle winnaars liepen een wedstrijdrecord.

De mannen maakten er een spannende wedstrijd van. Luuk Maas was continu in de kop van de race te vinden, samen met Frank Futselaar, Mohamed Ali, Lucas Nieuweboer, Ronald Schröer en de Zuid-Afrikaan Adam Lipschitz. Tilburger Luuk Maas bepaalde grote delen van de race het tempo en bleef samen met Mohamed Ali over aan kop van de wedstrijd. Maas en Ali gingen zij aan zij de laatste kilometers door het centrum in. In de laatste kilometer wist Maas zijn belager af te schudden en liep zo naar zijn eerste Nederlandse titel op de halve marathon in 1:03:54. Mohamed Ali werd tweede in de wedstrijd (1:04:01) en het brons ging naar Lukas Nieuweboer (1:04:17).

Klik op onderstaande foto om naar het fotoalbum te gaan

Luuk Maas, Nederland kampioen halve marathon. Fotograaf: Niels JacobsNiels Jacobs Niels Jacobs
Maureen Koster Nederlandse kampioene bij debuut

Bij de vrouwen liep Maureen Koster al snel alleen voorop. Koster liep een constante race en ontdeed zich al na enkele kilometers van haar concurrenten. In een wedstrijdrecord van 1.11.22 was zij terug aan de finish op de Grote Markt. De 29-jarige atlete debuteerde op de halve marathon. Jacelyn Gruppen en Ineke van Koldam liepen ruim 15 kilometer gelijk op. Uiteindelijk wist Gruppen de zilveren medaille te pakken in 1:12:30. Het brons ging naar Ineke van Koldam (1:12:51).

Snelle winnaars op de 5 en 10 kilometer

Abdirahman Mohamed slaagde in zijn opzet om onder de 30 minuten te finishen. Met hulp van twee hazen kwam hij tot 29:43. De Team Zevenheuvelen atleet kreeg op het podium gezelschap van de Belg Laurens Vanderlinden (30:25) en zijn teamgenoot en haas Teun ter Haar (30:36). Bij de vrouwen won Olympisch triatlete Maya Kingma in een razendsnelle 32:39 voor Irene van Lieshout (33:17) en Marieke Brouwers (35:58). De vijf kilometer kende een bijzondere ontknoping. Tom de Gelder werd vlak voor de finish onverwachts gepasseerd door Milan van der Meer. Beiden finishten in 14:25, met een voordeel van 7 honderdsten voor Team Zevenheuvelen atleet Van der Meer. Famke Heinst was de snelste vrouw op de 5 kilometer in 16:20.

Klik hier om het hele fotoalbum te bekijken


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen