Auto total loss na eenzijdig ongeval op A73

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
20 maart 2022

Vanmiddag vond omstreeks 16.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A73. De afrit werd langere tijd afgesloten.

Een automobilist reed op de A73 richting Knooppunt Neerbosch, toen hij enkele meters voor afrit 2 Nijmegen-Dukenburg de macht over zijn stuur verloor. Hij reed tegen de vangrail in de middenberm, schoot terug over de rijbaan - waarbij hij een andere auto raakte - en kwam tot stilstand in de berm.

De politie sloot de afrit af. Verkeer werd omgeleid. Ambulancepersoneel keek de inzittenden van beide voertuigen na. De berstuurder is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn bijrijder en een hond reden in de ambulance mee. De andere automobilist raakte niet gewond.

Een berger sleepte de auto weg. Door de klap was het motorblok uit de auto geslagen en in de berm beland. Deze wordt later weggehaald. De andere autmobilist kon zijn weg vervolgen. Zijn auto raakte lichtbeschadigd. De afrit blijft nog enige tijd gedeeltelijk afgesloten vanwege opruim en schoonmaakwerkzaamheden. Verkeer wordt via de rijbaan naar de afrit geleid. Ook zal de vangrail vandaag nog vervangen worden, waardoor het verkeer nog enkele uren rekening moet houden met vertraging.


Dit bericht delen:

Advertenties