‘Basisinkomen voorkomt Zorg’: bijeenkomst in Wijkcentrum Hatert

Gemeente
Van onze redactie
20 maart 2022

"Het gaat allereerst om een duurzame basis voor allen, een vruchtbaar uitgangspunt met 3 ingrediënten: Bestaanszekerheid, sociale Verbinding tussen mensen, en werken aan Perspectief. Op woensdag 30 maart 2022 in het Wijkcentrum Hatert in Nijmegen praten we hierover met elkaar door."

"Meer zorg leidt niet tot kleinere verschillen tussen mensen, noch tot een beter uitgangspunt voor mensen. De ‘zorgreflex’ levert niet de oplossing. Gezondheidsbevordering werkt alleen bij mensen die al kansen genoeg hebben en juist niet bij de groep die dat niet heeft. Verschillen worden juist versterkt en de positie van een grote groep wordt niet verbeterd."

"Het gaat allereerst om een duurzame basis voor allen, een vruchtbaar uitgangspunt met 3 ingrediënten: Bestaanszekerheid, sociale Verbinding tussen mensen, en werken aan Perspectief. Geen extra ‘projecten’ of nieuwe ‘methodieken’ in de wijk maar een omslag in mentaliteit. Anders werken: problemen die je rustig, geprioriteerd en gezamenlijk vanuit behoeften van mensen aanpakt en duurzaam oplost. Stroomlijnt alles wat al loopt in de wijk. Vanuit de basis.

Op woensdag 30 maart 2022 in het Wijkcentrum Hatert in Nijmegen praten we hierover met elkaar door. Inleider van de bijeenkomst is prof.dr. Maria van den Muijsenbergh van het Radboudumc. Wees welkom namens de Stichting Achterstandswijken Nijmegen (SAN), de coalitie ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' (Radboudumc, GGD Gelderland-Zuid, gemeente Nijmegen, Radboud Universiteit, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen e.a.) en de twee landelijke initiatiefnemers Marc Roosenboom en Ferry Koper die de reeks bijeenkomsten ‘basisinkomen voorkomt zorg’ door het hele land heen organiseren. Een flink aantal fysieke bijeenkomsten, activiteiten en zoomsessies heeft al plaatsgehad. En er volgen meer (regio)bijeenkomsten dit jaar. Voortschrijdend inzicht, wijken en regio’s leren van elkaar, gebruik makend van de groeiende beweging met groeiende collectieve intelligentie.

Complexe vraagstukken
Met als praktisch doel concrete vorderingen en een beter leven voor mensen in steden, wijken, buurten en dorpen. Hoe ziet dat er dan uit? Hoe kun je dergelijke complexe vraagstukken eenvoudig maken? En dat je weet dat de eerste stappen die je zet, de goede kant opgaan? Dat is moeilijk en verrekt eenvoudig tegelijk. Stappen in de goede richting. Daar zien we praktische openingen.

Inschrijven
Wat kan jij doen? Schrijf je in voor de bijeenkomst ‘Basisinkomen voorkomt Zorg’ van woensdag 30 maart, 14.30-17.30 uur, in Wijkcentrum Hatert, Couwenbergstraat 22 6535 RZ Nijmegen. Stuur een mail naar ferrykoper@vdkv.nl of marc@gezondefocus.nl onder vermelding van ‘woensdag 30 maart basisinkomen voorkomt zorg’."


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties