Heidi Koren officieel benoemd tot stadsdichter

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
19 maart 2022

Heidi Koren is sinds januari 2021 de stadsdichter van Nijmegen. Ze nam het stokje over van Wout Waanders, maar vanwege de coronamaatregelen vond haar inauguratie nooit officieel plaats. Vanmiddag vond de officiële ceremonie plaats in de bibliotheek aan de Mariënburg.

Heidi Koren (1975) kwam in 1995 naar Nijmegen om de pabo te volgen maar stopte binnen een jaar al met haar opleiding en ging op wereldreis. Ze werd onder meer vertegenwoordiger, receptioniste, barmedewerker, bijstandsmoeder, bijstandsconsulente, boekverkoper, poëziedocent, docent creatief schrijven en debuteerde in 2015 met haar eerste bundel Gedachten over een mogelijk einde. Daarna rondde ze de Schrijversvakschool in Amsterdam af. In 2019 verscheen haar debuutroman Hawaï 2000, kort daarop gevolgd door een tweede poëziebundel Wie dit leest is gek. Met haar stadsdichterschap wil Heidi het belang van de kunsten uitdragen. 'We hoeven niet allemaal kunstenaar te worden maar kunnen wel allemaal léren van de kunsten', aldus Heidi vorig jaar.

Vanmiddag vond de inauguratie plaats in de bibliotheek aan de Mariënburg. Haar voorganger Wout Waanders onthulde zijn portret voor de eregallerij van stadsdichters. Wethouder Noël Vergunst benoemde Heide Koren vandaag officieel tot stadsdichter van Nijmegen. Aanvolgend werd muziek gespeeld en was er tijd voor veel poëzie. Heidi Koren is de Nijmeegse stadsdichter tot eind 2023.


Dit bericht delen:

Advertenties