Voorbeschouwing N.E.C. - Sparta Rotterdam

Van onze redactie
19 maart 2022

Dat je (zeker in de sport) niet altijd krijgt wat je verdient werd afgelopen zaterdag maar weer eens duidelijk. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen ging N.E.C. uiteindelijk met 4-3 ten onder, nadat de ploeg ruim zeventig minuten lang met tien man moest spelen door een onterechte (en dus geseponeerde) rode kaart van Souffian El Karouani. De tien hielden lang een 3-2 voorsprong vast, maar moesten in blessuretijd alsnog capituleren.

Het spel en de strijdlust zullen ondanks het verlies toch voor vertrouwen hebben gezorgd in de ploeg van trainer Rogier Meijer. Met dat vertrouwen moet vanavond in eigen huis Sparta bestreden gaan worden. De Rotterdammers wonnen twee van hun laatste drie wedstrijden (zowel tegen Go Ahead Eagles als tegen Willem II werd het 1-0), maar staan nog altijd op een degradatieplaats (17e). Daarbij moet wel worden aangetekend dat de ploeg van trainer Henk Fräser minder wedstrijden heeft gespeeld dan Willem II, Fortuna Sittard en RKC, die theoretisch gezien ingehaald kunnen worden.

In Sparta treft N.E.C. de ploeg die dit seizoen tot dusverre het minst wist te scoren. Slechts 19 keer was het raak voor de Spangenaren. N.E.C. maakte er 33, maar kreeg wel meer tegendoelpunten te verwerken (43 om 37). Eerder dit seizoen speelden Sparta en N.E.C. op Het Kasteel al tegen elkaar. In een weinig verheffende wedstrijd werd het toen 1-1. N.E.C. kwam nog op voorsprong door een doelpunt van Jonathan Okita, maar zag de Rotterdammers nog voor rust op gelijke hoogte komen dankzij Sven Mijnans.

Voor N.E.C. wordt het tijd thuis weer eens een overwinning te boeken. Niet alleen omdat de laatste drie wedstrijden verloren zijn gegaan en winst zou betekenen dat het magische puntenaantal van 34 (volgens de overlevering doorgaans genoeg voor handhaving) wordt gehaald, maar ook omdat het veel te lang geleden is dat het eigen publiek een winstpartij voorgeschoteld heeft gekregen. Op 31 oktober was FC Groningen de laatste ploeg die met nul punten wegging uit De Goffert.

N.E.C. moet het vanavond in ieder geval nog stellen zonder Mikkel Duelund (geblesseerd). Bij Sparta keert Arno Verschueren terug van een schorsing, maar de Rotterdammers moeten het wel stellen zonder Tom Beugelsdijk, die afgelopen weekend al in de eerste minuut een hersenschudding opliep na een nare val. Wel komt de ploeg naar Nijmegen met drie spelers die zijn opgeroepen voor hun nationale elftallen: doelman Maduka Okoye (Nigeria) en Mica Pinto en Laurent Jans (allebei Luxemburg). Bij N.E.C. heeft Elayis Tavsan te horen gekregen dat hij voor het eerst mag aansluiten bij Jong Oranje.

Over de opstelling is op het moment van schrijven nog niets bekend. Wat we wel weten is dat de wedstrijd onder leiding staat van scheidsrechter Kamphuis. De aftrap is om 21.00 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een inzamelpunt aan de voorzijde van het Goffertstadion. Tussen 19.30 uur en 21.00 uur kunnen daar verschillende producten worden afgeleverd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Een overzicht van de gevraagde artikelen vind je hier!


Dit bericht delen:

Advertenties